Gyakori monitorhasználat esetén nagyon ajánlott a Vitaking Lutein 20 mg kapszula

Gyakori monitorhasználat esetén nagyon ajánlott a Vitaking Lutein 20 mg kapszula

A lutein csökkenti az erős fény, a káros sugárzás okozta látásproblémákat, javítja az éleslátást, a kontrasztlátást

A Vitaking készítménye emelt mennyiségben tartalmazza a szem egészségéhez nélkülözhetetlen luteint. Azok számára különösen javasolt a lutein pótlása, akik sokat vannak monitor előtt, olyan munkájuk van, amely a szám számára kifejezetten megterhelő, vagy homályossá kezd válni a látásuk.

Miért fontos a lutein a szemnek?

A lutein a béta-karotinhoz hasonlóan a karotinoidok közé tartozó természetes vegyület. Nagy mennyiségben található meg a szemben. A makulában (sárgafoltban), azon a területen, ahol egyesülnek a szembe érkező fénysugarak. Ez a terület felelős a nagy felbontású éleslátásért és a színlátásért.

A lutein antioxidáns hatásával megköti és semlegesíti a káros sugarakat, védi a retinát a sérülésektől, biztosítja az éleslátást, a szem megfelelő alkalmazkodóképességét a különféle fényviszonyokhoz, látótávolságokhoz.

Mit okozhat a lutein hiánya?

Ha kevés a luteinhez jut a szervezet, az jelentősen megnöveli a látásproblémákat és a szembetegségek kockázatát, felgyorsíthatja az időskori látásromlást, és hozzájárulhat a makuladegeneráció kialakulásához. A lutein pótlására különösen oda kell figyelniük azoknak, akik erős UV-sugárzásnak vannak kitéve, sokat dolgoznak monitor előtt, vagy szabadtéri munkát végeznek.

A lutein javítja az éleslátást

A lutein csökkenti az erős fény, a káros sugárzás okozta látásproblémákat, javítja az éleslátást, a kontrasztlátást, a szem alkalmazkodási idejét is. Időskori látásromlás megelőzésére, csökkentésére különösen ajánlott.

Már kialakult makuladegeneráció esetén is nagy segítséget nyújthat. Ez a betegség az éleslátásért felelős sárgafolt sorvadásával jár, amelynek jellemző tünetei a homályos látás, a foltok megjelenése a látótérben, a romló színérzékelés. A lutein pótlása már néhány hét elteltével látványos eredményt hozhat.

Mikor ajánlott különösen a Vitaking Lutein 20 mg kapszula?

  • gyakori monitorhasználatkor
  • szabadban végzett munka esetén
  • korral járó látásromláskor
  • szemműtétet követően a regeneráció elősegítésére
  • makuladegeneráció esetén
  • gyakori szemszárazságnál
  • homályos látáskor
  • szürkületi vakságkor

Vitaking Lutein 20 mg kapszula

A készítmény emelt mennyiségben, kapszulánként 20 mg-ban tartalmazza a szem számára nélkülözhetetlen luteint, emellett zeaxantin is található benne. A zeaxantin a luteinhez hasonlóan a retinában, a sárgafoltban van jelen. Hiánya homályos látáshoz, súlyosabb esetben látáskárosodáshoz, akár vaksághoz is vezethet.

A lutein és a zeaxantin együttes pótlása lelassíthatja a szürkehályoggal együtt járó homályos foltok képződését, csökkenti a retinaleválást, a szemben kialakuló gyulladásokat, de még a diabéteszes retinopátia kockázatát is jelentősen mérsékli.

A luteint és a zeaxantint a szervezet nem tudja előállítani, ezért fontos a folyamatos pótlásuk! A legjobb természetes források az élénkszínű zöldségek, kiváltképp a spenót, a brokkoli, a sütőtök, a sárgarépa, a paradicsom. Ha ezekből valaki keveset fogyaszt, érdemes táplálékkiegészítővel is pótolni az értékes karotinoidokat.

A Vitaking Lutein 20 mg kapszulából elég naponta 1 db-ot bevenni a megfelelő mennyiségű lutein és zeaxantin pótlásához.

Előzze meg a látásromlást, a szembetegségeket a Vitaking Lutein 20 mg kapszula segítségével!

Kapcsolódó készítmények:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük