Nemcsak sportolóknak ajánlott a Naturland Elektrolit egyensúly kapszula!

Nemcsak sportolóknak ajánlott a Naturland Elektrolit egyensúly kapszula!

Az elektrolitok nélkülözhetetlenek az izmok, köztük a szívizom megfelelő működéséhez is

A Naturland elektrolitokat tartalmazó készítménye nemcsak fokozott izzadással járó sporttevékenység esetén ajánlott, de kiszáradásnál, gyakori izomgörcsöknél, szédülésnél, fejfájásnál vagy szapora szívverésnél is gyors segítséget nyújthat.

Mik azok az elektrolitok?

Az elektrolitok azok a testfolyadékban jelenlévő ásványi anyagok, amelyek elektromos töltéssel rendelkeznek, egyensúlyban tartják a folyadékszintet a sejtekben. Nélkülözhetetlenek az izmok, köztük a szívizom megfelelő működéséhez, az idegrendszer kiegyensúlyozottságához, a fáradékonyság és a kifáradás csökkentéséhez, valamint a megfelelő energiaszint fenntartásához.

A Naturland Elektrolit egyensúly kapszulában a négy leggyakoribb elektrolit található: kálium, klorid, nátrium és magnézium, folyamatos pótlásuk létfontosságú a szervezet számára. 

Kálium

A káliumnak kiemelt szerepe van a szív, az idegek, az izmok, a vesék, valamint az emésztőrendszer egészséges működésében. Káliumra mindennap szüksége van az emberi szervezetnek, mert segíti a sejtek munkáját, szerepet játszik az idegi ingerületátvitelben, szabályozza az izmok összehúzódását.

Megfelelő mennyiségű pótlása megelőzheti az izomgörcsöket, az izomfájdalmat, a vérnyomás emelkedését. Csökkentheti a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát. A kalcium kiürülésének megakadályozásával a kálium a csontok erősítéséhez, a csontsűrűség megőrzéséhez is hozzájárul. 

Klorid

A klorid a szervezet folyadékháztartásának szabályozásában és a sav-bázis egyensúly fenntartásában játszik kiemelkedő szerepet. Minden folyadékban jelen van a szervezetben, legnagyobb mennyiségben a vérben található meg. Fokozott izzadásnál, elhúzódó hasmenéssel, hányással járó megbetegedés, kiszáradás esetén számottevően csökkenhet a mennyisége. Ilyen esetekben kiemelten fontos a bevitele.

Nátrium

A nátrium az egész szervezetben szabályozza a folyadék mennyiségét, az idegi jelátvitelben is részt vesz. Különösen nyáron, a meleg, a hőség hatására, amikor fokozódik a verejtékkiválasztás, az erős izzadással nagy mennyiségű nátriumot veszíthet a szervezet, ezért pótlására ilyenkor nagyon oda kell figyelni.

Magnézium

A magnézium megtalálható a test összes sejtjében, széleskörű a hatása a szervezetben, de kiemelten fontos az izmok és az idegrendszer normál működéséhez. Hozzájárul az optimális vérnyomás fenntartásához, a csontok és a fogak erősségének megtartásához is. Stresszes időszakban, állandó fáradtságérzetnél, gyengeségnél vagy gyors kifáradás esetén különösen hasznos lehet a pótlása.

Mikor ajánlott a Naturland Elektrolit egyensúly kapszula?

 • sportolás vagy nehéz fizikai munkavégzés miatti fokozott izzadásnál
 • hányással, hasmenéssel, lázzal járó megbetegedések idején
 • nyáron, a meleg időjárás okozta izzadékonyságnál
 • gyakori izomgörcsök, izomfájdalmak esetén
 • szívritmuszavaroknál, szapora szívverésnél
 • kimerültségnél, fáradékonyságnál
 • gyakori fejfájásnál, szédülésnél
 • alvásproblémáknál
 • ingerlékenységnél, levertségnél
 • depressziós tüneteknél
 • hormonális vagy endokrinzavaroknál

Naturland Elektrolit egyensúly kapszula

A készítmény ideális arányban és mennyiségben tartalmazza a leggyakoribb elektrolitokat, a káliumot, a kloridot, a nátriumot és a magnéziumot. Könnyen fogyasztható, napi 2 kapszula ajánlott vízzel lenyelve.

A létfontosságú elektrolitok pótlása nagyon egyszerű a Naturland Elektrolit egyensúly kapszulával. Különösen ajánlott aktív sportoláskor, kiszáradás, gyakori izomgörcsök, szédülés, fejfájás vagy szapora szívverés esetén.

Kapcsolódó készítmények:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük