Törékeny csontoknál, csontritkulási hajlamnál pótolja a kalciumot jól felszívódó kalcium-biszglicinát formában – Natur Tanya Kalcium-biszglicinát kapszula

Törékeny csontoknál, csontritkulási hajlamnál válassza a Natur Tanya Kalcium-biszglicinát kapszulát!

A kalcium-biszglicinát a kalcium glicin-aminosavval alkotott sója, nagyon hatékony és gyomorkímélő formula.

A Natur Tanya készítménye kalciumot és D-vitamint tartalmaz, amelyek kiemelten fontosak a csontok számára. A kapszulában lévő kalcium-biszglicinát 181,8%-kal jobb felszívódású és hasznosulású, mint az egyéb formulák! Ráadásként világszabadalommal védett BioPerine® feketebors-kivonattal támogatott, amely még tovább fokozza a tápanyagok hasznosulását a szervezetben.

Miért fontos a kalcium folyamatos pótlása?

A kalcium a legnagyobb mennyiségben előforduló ásványi anyag a szervezet, a csontok legfontosabb építőanyaga. Biztosítja a csontok és a fogak erősségét, szilárdságát, de emellett hatással van az izomműködésre, az idegrendszerre, a véralvadásra, az anyagcsere-folyamatokra.

A kalcium pótlása minden életkorban fontos! A kisgyermekek, fiatalok csontjainak, fogainak megfelelő fejlődéséhez, mert kb. 30 éves korig alakul ki a jellemző csonttömeg. Ha kevés kalciumhoz jut a szervezet, akkor a szükséges mennyiség a meglévő csontokból oldódik ki, ez pedig hamar a csontok törékenységét, csontritkuláshoz vezethet.

A kalciumban szegény étrend, a hormonális változások, a különféle emésztési problémák, felszívódási zavarok következtékben könnyen kialakulhat kalciumhiány. Azoknak is jobban oda kell figyelniük a kalcium pótlására, akik rendszeresen fogyasztanak kávét, alkoholt, vagy dohányoznak, mert mindezek gyorsítják a kalcium kiürülését.

A kalciumhiány tipikus tünetei:

 • könnyen törő csontok
 • gyorsan szuvasodó fogak
 • gyakori izomgörcsök, izomfájdalmak
 • zsibbadás a kezekben, lábakban
 • ingadozó vérnyomás
 • töredező, fehérfoltos körmök
 • érszűkület, érelmeszesedés
 • zavartság, depresszió

A Natur Tanya Kalcium-biszglicinát kapszulában lévő kalcium-biszglicinát a kalcium glicin-aminosavval alkotott sója, nagyon hatékony és gyomorkímélő formula. A glicin ráadásul nagyon értékes aminosav a szervezet számára, sok területen kifejti jótékony hatását. Termeli a fehérjéket, amelyekre szüksége van a szerveknek, az izmoknak, az ízületeknek. Védi az emésztőrendszert, semlegesíti a méreganyagokat, egyensúlyban tartja a hormonháztartást. Még az idegrendszerre is hatással van, természetes memóriaserkentő, szorongásoldó, alvásjavító.

A Natur Tanya Kalcium-biszglicinát készítménye egyszerre biztosítja a szervezet számára szükséges csonterősítő kalciumot és a glicint!

A D-vitamin is nélkülözhetetlen az erős csontokhoz

A D-vitamin beviteléről is folyamatosan gondoskodni kell a csontok és a fogak egészséges fejlődéséhez, a csontok erősségének hosszútávú megtartásához. A D-vitamin egyik legfontosabb feladata, hogy elősegítse a kalcium beépülését a csontokba és a fogakba, elősegítse az optimális csontsűrűség elérését és fenntartását.

Bár a D-vitamint a szervezet is elő tudja állítani a napfény hatására vagy bizonyos táplálékokból, azonban a napfényes órák száma nem egyenletes az évben, az ételekből pedig csak nagyon kis mennyiséget tud hasznosítani a szervezet, ezért könnyen kialakulhat vitaminhiány.

Az idősebb korosztálynál a D-vitamin rendszeres pótlása jelentősen csökkentheti a természetes öregedési folyamatokkal járó csontsűrűség-vesztést, a csontritkulást. A kalcium mellett a legfontosabb vitamin a csontok erősségének megtartásához.

A Natur Tanya Kalcium-biszglicinát kapszulája a csonterősítő kalcium és D-vitamin mellett BioPerine® feketebors-kivonatot is tartalmaz, amely többszörösére növeli a vitaminok és ásványi anyagok hatását.

Mikor ajánlott a Natur Tanya Kalcium-biszglicinát kapszula szedése?

 • napi szükséges kalciumpótlásra
 • a D-vitamin-hiány megelőzésére
 • a csontok és a fogak erősségének megtartására
 • törékeny csontoknál, csontritkulási hajlamnál
 • gyakori izomgörcsökre, végtagzsibbadásokra
 • ingadozó vagy magas vérnyomásnál
 • szív- és érrendszeri betegségekre való hajlamnál
 • szapora szívverések, szívritmuszavarok esetén
 • gyorsan szuvasodó fogakra
 • fehér foltos, töredező körmökre

Natur Tanya Kalcium-biszglicinát kapszulában található kalcium-biszglicinát a BioPerine® feketebors-kivonattal és a D3-vitaminnal együtt különösen hatékony lehet a csontok erősségének hosszútávú fenntartásában, a csontritkulás megelőzésében!

Kapcsolódó készítmények:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük